Ploegzeilen in Loosdrecht is verlengd!!

Published On: augustus 16th, 2023By Categorieën: Zeilen434 words

Je kunt nog Ploegzeilen op de Loosdrechtse plassen tot 1 oktober dit jaar!!

Ontdek een nieuw avontuur met ploegzeilen op de prachtige Loosdrechtse Plassen!
Naar aanleiding van de hinder van het woekerende fonteinkruid op het Eemmeer (zie het bericht Poep in het water?) hebben we in samenspraak met het bestuur een passende compensatie gevonden. Het bestuur heeft de zeilcommissie een budget toegekend om tot 1 oktober 2023, zeven avonden in de week te kunnen zeilen in Poly-Valken tegen 50% van het normale huurtarief bij onze uitstekend bekende jachthaven de Uitkijk, Oud-Loosdrechts dijk 237, 1231LX Loosdrecht.

Ploegzeilen is een teamactiviteit waarbij je samenwerkt met andere enthousiaste zeilers van de vereniging om een zeilboot met minimaal een bemanning van drie personen te besturen. Maar ook de zeilers onder onze leden die niet actief zijn op de Eem of het Eemmeer zijn van harte uitgenodigd om mee te doen. Je mag overigens ook inschrijven met meerdere boten. Je glimlach op je gezicht wordt alleen maar breder wanneer je namelijk de concurrentie achter je laat.

Voor het zoeken naar bemanning en captains voor je ploeg kun je afspraken maken in de whatsappgroepen die de zeilcommissie beheert. Wil je hier aan deelnemen stuur dan een mailtje naar Jack Nieuwerf via infozeilen@bwvdeeem.nl met vermelding van je mobiele nummer.

Voor degenen die de Loosdrechtse Plassen niet kennen is het vermeldenswaardig dat deze prachtige locatie op slechts een half uur rijden van de vereniging te bereiken is. Met ploegzeilen is het heerlijk om op deze locatie te zeilen zolang we op het Eemmeer de problemen hebben.

De kosten voor het huren van een Valk bedragen nu slechts 15,00 euro. Je kunt de zeilboot eenvoudig via onze eigen website boeken en betalen. Ieder lid heeft vier keer de mogelijkheid een avond zeilen te boeken (als je vaker wilt kan een ander bemanningslid inschrijven). Ook instructiegroepen mogen natuurlijk van deze mogelijkheid gebruik maken.

De procedure voor aanmelden is simpel:
1. Je belt of mailt de Uitkijk om de beschikbaarheid van een boot te checken voor een avond vanaf 17.30 uur tot even voor zonsondergang. Je contactpersoon heet Maire en is bereikbaar via 035 – 582 32 26 of emailadres; maire@uitkijk.com

2. Daarna gebruik je deze link naar MIJN BWV om je daadwerkelijk aan te melden. Meer informatie vind je daar.

Of je nu op zoek bent naar een gezellige activiteit om je zeilvaardigheden te trainen of omdat je gewoon even wilt ontsnappen aan de stress van het dagelijks leven, stap aan boord.
Waar wacht je nog op? Hijs de zeilen en verken deze prachtige locatie en geniet de komende weken met de door jou zelf samengestelde ploeg. Een nieuw avontuur wacht op je!