Twists en squats op het vlot

Published On: oktober 27th, 2023By Categorieën: Homepage, Nieuws, Vereniging343 words

Update 26 maart 2024: EEMDOORTRAINING seizoen ’23/’24 is gestopt.

————————-

ELKE DONDERDAG VANAF 19:30 UUR. Dat was een leuke eerste Outdoor vanavond. Op het vlot, met uitzicht op de Eem. Het startte met een lichte warming up. Daarna in 2 rondes een groot aantal oefeningen waarvan je er altijd wel een paar goed kunt en een paar wat minder. Maar geen zorgen, als je regelmatig komt is er zeker sprake van een opgaande lijn. Bovendien doe je het voor je zelf en voor niemand anders.

Oefeningen die onder andere de revue passeerden waren moutain climbing, planken, Superman, Ukrainian Twist, crunches en een eenbenige squat. Is dit allemaal abacadabra voor je? Niet getreurd, gewoon nadoen wat de anderen doen. En hou je het niet vol, dan stop je gewoon wat eerder met de oefening of je doet een alternatieve oefening.

Het uurtje werd afgesloten met kort wat rekoefeningen. Volgende donderdag is er weer een Outdoor. Grijp die kans en kom met je matje, bidon en in sportkleding naar het vlot. De training start om 19.30 uur, duurt een uur en is voor alle leden. Mijn ervaring: het vliegt zo om!

ALGEMENE INFO:

De Eemdoor is een training voor verbetering van je core stability (rompstabiliteit) en daarnaast een krachttraining. Hierbij doen we spier- en botversterkende oefeningen samen met balansoefeningen. Deze training is geschikt voor iedereen: jong tot oud en getraind tot minder goed getraind.

De training wordt gehouden op het vlot van de vereniging. De training is in de coronatijd gestart als vervanging van de indoortraining in een gymzaal. Bij de enkele keer dat het regent wordt de training in de botenloods gehouden. De afgelopen jaren is dit goed bevallen en konden we meestal buiten trainen met een mooi uitzicht, overvliegende ganzen en een sterrenhemel.

Wanneer? Iedere donderdag van 19.30 tot 20.30 uur.

Waar? Op het vlot.

Wat doe je aan en neem je mee? Sportschoenen en laagjes kleding, een matje en water.

Meer info? Mail dan naar Maarten v. d. V.

» Maartens adres is te vinden in MIJN BWV in de ledenlijst bij OVERZICHT. (Alleen beschikbaar voor leden De Eem)