Veiling reproducties van “THE ART OF ROWING”

Published On: november 10th, 2023By Categorieën: 100 Jaar, Bestuur, Communicatiecommissie, Evenement, Homepage, Jeugd, Lustrum, Nieuws, Roeien, Vereniging664 words

DE VEILING HEEFT 2170 euro OPGEBRACHT. Hiermee komen we weer een stukje dichter bij een elektrische buitenboordmotor voor de coach- en reddingsboot.

———————————–

Veiling reproducties van “The Art of Rowing”

ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van BWV de Eem

donderdag 16 november 2023 om 21:00 uur
(na de ledenvergadering)
in de Recover bij BWV de Eem

Veilingmeesters
 Jan Rutten en Michiel van Eunen

Dragers van de reproducties
De zeventien te veilen kavels zijn kwalitatief hoogwaardige reproducties.
Deze zijn gedrukt op dibond.
Dat is ook de techniek die bij de reproducties in de Recover is gebruikt.
Deze reproducties trekken niet krom, zijn lichtecht en vocht- en UV-bestendig.

Er wordt een tweede exemplaar van elke reproductie geveild, gelijk aan die op de wand van de Recover.
Die reproductie komt onmiddellijk ter beschikking van de hoogste bieder. Het eerste exemplaar blijft hangen.

Catalogus “The Art of Rowing”
voor € 5,- verkrijgbaar met de tag bij de bar

Mede mogelijk gemaakt door
MoMoLab – Hilversum
Vlastuin B.V. – Baarn
Schipper Bosch Exploitatie – Amersfoort

Spelregels voor de veiling van de reproducties van de expositie “The Art of Rowing”

1. De veiling is bedoeld om leden van BWV de Eem de gelegenheid te bieden om een of meer reproducties van de tentoonstelling “The Art of Rowing” te verwerven. Deze tentoonstelling is vanaf 25 maart 2023 te bekijken in de Recover van de vereniging.

2. Het batig saldo van de veiling zal worden gebruikt voor het aanschaffen van een elektrische buitenboordmotor voor de coach- en reddingsboot.

3. Er is een catalogus verkrijgbaar met daarin reproducties van de kunstwerken. De volgorde waarin de reproducties geveild worden, komt niet overeen met de volgorde van de nummers in de catalogus. De volgorde waarin de kavels geveild worden, wordt tijdens de veiling bekend gemaakt.

4. De kavels worden geveild bij opbod. Het openingsbod voor iedere kavel ligt tussen € 50,- en € 160,- en is afhankelijk van de afmetingen ervan. Tijdens de veiling zullen de openingsbiedingen door de veilingmeesters bekend gemaakt worden.

5. De stappen tijdens het bieden zijn € 5,- voor kavels waarvan het openingsbod lager is dan € 100,-. Voor kavels waarvan het openingsbod € 100,- of meer is, zijn de biedstappen € 10,-.

6. De leden die niet bij de veiling aanwezig kunnen of willen zijn, kunnen voorafgaand aan de veiling een schriftelijk bod uitbrengen. Dit bod moet dan vóór dinsdag 14 november 18:00 uur per e-mail gedaan worden bij penningmeester Roel Mariën op het adres penningmeester@bwvdeeem.nl. In de onderwerpsregel van die e-mail dienen de woorden “VERTROUWELIJK VEILING” vermeld te worden. In de inhoud van het bericht graag aangeven op welk werk geboden wordt, wat het bod is en de naam van de bieder. Er mag door een persoon op meerdere werken geboden worden, maar dan wel op één werk per bericht.

7. Als voor een kavel een schriftelijk bod is uitgebracht, zal aan het einde van het bieden tijdens de veiling het schriftelijk uitgebrachte bod bekend gemaakt worden.

8. Als dat schriftelijke bod lager is dan het op de veiling geboden bedrag wordt de kavel toegewezen aan de hoogste bieder.

9. Als het schriftelijke bod hoger is dan het hoogste bod uitgebracht tijdens de veiling worden de op de veiling aanwezige leden in de gelegenheid gesteld om te overbieden. De veiling wordt in dat geval hervat. De kavel wordt toegewezen aan degene die het schriftelijk uitgebrachte bod heeft uitgebracht indien niet overboden wordt.

10. De prijs van een kavel is het bedrag dat geboden is. Er worden geen toeslagen in rekening gebracht. De betaling van de toegewezen kavels geschiedt per pin onmiddellijk na de veiling bij de penningmeester. Niet toegewezen kavels blijven ter beschikking van de vereniging.

11. Degene aan wie de kavel wordt toegewezen, wordt bovendien opgenomen op een lijst van kopers die het mede mogelijk hebben gemaakt dat de geveilde reproducties in de Recover blijven hangen. Desgewenst kan hij of zij hiervan afzien. De hoogste bieder verwerft de reproductie en bovendien een afdruk van het bijbehorende artikel uit het landelijke blad Roei!

» Op pagina Veiling bekijk je alle kunstwerken en lees je alles over de veiling van 16 november.