Botentoewijzing voorjaarswedstrijden

Published On: december 19th, 2023By Categorieën: Materiaalcommissie, Roeien, Wedstrijdcommissie241 words

Het duurt nog even, maar ze komen al weer in zicht, de voorjaarswedstrijden. Head (9-10 mrt), Heineken (16-17 mrt), Skiff- en Tweehead (23-24 mrt). Een goede voorbereiding is het halve werk, zo ook qua materiaal.
Mocht je met je ploeg de uitgesproken ambitie hebben om aan (een van) deze wedstrijden deel te nemen en gebruik willen maken van een boot met bestuurstoewijzing, doe dan vóór 7 januari je aanvraag (materiaalcommissaris@bwvdeeem.nl. Dan kunnen we tijdig de boten toewijzen/verdelen. Bovendien kun je dan de periode tot en met de wedstrijd in de boot trainen.

Er is aantal minimale vereisten
– Toewijzing geldt voor een specifieke wedstrijd
– De hele ploeg heeft minimaal SS4
– Juiste stuurbevoegdheid
– Wedstrijdervaring (minimaal 2 van de 2x/-, 3 van de 4x/+, 6 van 8+), óók de stuur
– Structureel meerdere keren per week trainen

Toewijzing wordt gedaan door de materiaalcommissaris in overleg met de commissaris sport. Bij conflicterende aanvragen hebben volledige Eem-ploegen voorrang op combi’s.
Competitiviteit en anciënniteit kunnen naar inzicht van de materiaalcommissaris meewegen in de beslissing.
Mocht je niet aan de minimale vereisten voldoen, is het uiteraard gewoon mogelijk mee te doen aan een wedstrijd in een vrij afschrijfbare boot.
Ook dan is het handig om dit tijdig aan te geven, in verband met planning/indeling.

» Bij de aanvraag graag vermelden de ploegleden + roeiervaring, wedstrijdcategorie (bijv Masters A, B, C etc) en de wedstrijd(en) die je wilt starten naar materiaalcommissaris@bwvdeeem.nl.