Ergometer Clinic bij het Griftland College

Published On: december 19th, 2023By Categorieën: Homepage, Jeugd, Roeien, Vereniging141 words

Ergometer Clinic bij het Griftland College!

In samenwerking met Hemus gaven we op vrijdag 8 december een ergometer-clinic op het Griftland College in Soest. Een kleine 80 leerlingen van het Griftland maakten hierbij tijdens hun sportles kennis met de roeisport en met de beide roeiverenigingen in hun omgeving.

We hadden in totaal 7 ergometers van Hemus en De Eem meegenomen en de leerlingen kwamen in groepen van 21, dus elkaar afwisselend konden ze eerst zelf proberen te roeien, daarna nog een keer met wat tips van ons en tenslotte een zo goed mogelijke tijd neerzetten in een wedstrijdje over 250 meter.

De meeste leerlingen gingen erg enthousiast met de ergometers aan de slag en er zijn bij het sprintje tijden onder de minuut neergezet, dus wat dat betreft veelbelovend. Afgezien misschien van het gesjouw met de ergometers was het ook voor ons een erg leuke middag!