Hemus Driekwart, laatste van de drie van 23/24, drie keer is scheepsrecht

Published On: februari 14th, 2024By Categorieën: Homepage, Roeien, Wedstrijdcommissie409 words

Verslag van de derde Hemus-driekwartrace op 10 februari 2024. Met drie boten uit Baarn.

Bij de eerste ronde van de driekwart, in november ’23 vonden we het voorspelde weer te slecht om naar Hemus te roeien, bij de tweede, op 9 december was het bij minder weer aanpoten in een alternatieve boot.
Maar bij deze derde ronde is het wat je noemt het perfecte roeiweer !! Met drie boten sterk gaan we richting fietsbrug. Natasja en Fabienne in de Bestevaer, Angelique en David in de Dipper en Kees in de Waterspreeuw. Een logistieke oplossing om ook de Baarnse ploegen van rugnummers te voorzien wordt gezocht. Eén blauwe boot, één grijze boot en één witte werkt gelukkig ook.
Bij de fietsbrug aangekomen liggen er ruim 20 boten van Hemus netjes in startvolgorde klaar. De eerste boot gaat net van start. De algemeen geaccepteerde gewoonte van Kees is om niet te gaan liggen wachten, dus de Waterspreeuw schiet voor de wachtende Hemus boten onder de fietsbrug door. Bestevaer en Dipper gaan als laatste en een na laatste over de startlijn.
De Dipper is best een moeilijke boot om in te roeien. Maar na drie of vier keer oefenen in de voorgaande dagen lukt het ons bij dit fraaie water om de boot redelijk in balans te houden. En roeien we lekker. Wel is het deze keer stil in de boot. Uiterste concentratie. Kees ziet ons dichterbij komen en gaat er harder van op de benen. En blijft ons voor. Bij ons wel het gevoel dat het op termijn nog een tikje sneller moet kunnen.
Na de wedstrijd wederom gezellige tweede helft in de recover bij Hemus. En als derde helft heerlijk ontspannen terug geroeid bij nog steeds prachtig roeiweer. Voor de vierde helft had Angelique winterbier mee. En dat moet nodig op, want HOERA het begint weer voorjaar te worden!
Als vierde ronde van de driekwart telt nog de Hek op zaterdag 2 maart. De Hemus Ergometer Kampioenschappen die ook open staan voor roeiers uit Baarn.
» Dus als je wil zien waar je staat na een winter trainen op de ergometer: zie HEK. (opent op nieuw tabblad)

» De uitslagen van de Driekwart staan op Hemus Driekwart. (opent op nieuw tabblad)
De foto’s zijn gemaakt door Arjan Boessenkool.
» Meer foto’s vind je in het Hemus Driekwart Album. (opent op nieuw tabblad)

David

Je ziet Angelique en David, Kees, en Fabiënne en Natasja in actie.

Klik op een foto om deze groot te kunnen zien.