Inschrijving Zeilinstructie (Volwassenen en Jeugd)

Published On: februari 20th, 2024By Categorieën: Nieuws, Zeilen550 words

Zeilinstructie voor volwassenen start op 2 april, voor de jeugd start het op 6 april.

Met het naderen van het zeilseizoen berichten wij jullie dat de inschrijving voor onze zeilinstructies is geopend. Of je nu een beginnende zeiler bent of al (ver)gevorderd of helemaal nog geen ervaring, wij hebben ook dit jaar een breed aanbod voor alle leden.
Voor leden die nog geen ervaring hebben, bieden we de mogelijkheid om het zeilen te ervaren in het programma “Proef het zeilen”. Lees hieronder verder bij ‘Wat is er nieuw dit jaar?’

Wil je instructie? Deze bestaat uit een serie van 10 tot maximaal 12 lessen en loopt van begin april tot begin juli. De zeilinstructie wordt gegeven door een bevoegde CWO-instructeur in een valk of randmeer en aan groepjes van maximaal vier personen. De les is meestal doordeweeks en duurt ongeveer twee uur op een dagdeel, ochtend, middag of avond. Je geeft bij inschrijving aan welk niveau je hebt qua zeilervaring en welke dagdelen jou het beste uitkomen. We proberen hier rekening mee te houden bij de indeling. De zeilinstructie voor de jeugd is op zaterdagmorgen.

Doel van de lessen

Het doel van de lessen is het verbeteren van je zeilvaardigheid volgens het CWO-systeem. Na iedere les worden je vorderingen bijgehouden in het Watersportpaspoort met als doel het behalen van een volgend zeilniveau. Het seizoen wordt meestal afgesloten met het behalen van een CWO-diploma kielboot, tot maximaal Gevorderd/CWO III.
Na afronding van een voldoende gevorderd niveau kun je zelf een zeilboot aftekenen en gaan genieten van het zeilen op de Eem of op het Eemmeer.

Wat is er nieuw dit jaar?

Dit jaar introduceren we naast de reguliere zeilinstructies ook andere mogelijkheden, bijvoorbeeld om het zeilen eens te proeven of een specifieke training voor ervaren zeilers. We bieden dus iets voor alle leden! Geef bij inschrijving aan welke module(s) je wilt gaan volgen. Je kunt kiezen uit de volgende modules:

MODULE A. Zeilinstructie (10 x voor alle niveaus t/m CWO III)

MODULE B. Jeugdinstructie op zaterdagochtend

MODULE C. Zeilinstructie voor vergevorderd zeilen (1 les), Spinaker- of trapeze-les (1 les) en /of een training wedstrijdzeilen (1 les)

MODULE D. Dispensatiezeilen (bedoeld voor leden met zeilervaring die graag een zeilboot willen gebruiken (eventueel met een opfris-les/1 les)

MODULE E. Oriënteren op het zeilen door deel te nemen aan de “Proef het zeilen”- avonden. (Keuze uit 3 geplande avonden)

Hoe gaat de inschrijving?

» Meld je aan bij Zeilinstructie, op MIJN BWV. (alleen voor leden, opent op nieuw tabblad)

Beantwoord daar de vragen die je krijgt. Ook kun je aangeven welke module(s) je interesse hebben. Op basis van deze informatie kunnen we bepalen welke zeilinstructie het beste bij jou past en op welk tijdstip dit kan plaatsvinden
• Wij wachten met de indeling tot half maart waarna we contact met je opnemen.
• Belangrijk: Na inschrijving bekijken wij of er voldoende instructeurs beschikbaar zijn en of er geschikte boten en materiaal beschikbaar zijn voor jouw niveau. We streven ernaar om iedereen een plekje in onze boten te geven op het gewenste tijdstip.

Vragen of opmerkingen? Laat het ons weten.

Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor verdere vragen of informatie.
» Vragen over de instructie voor volwassenen kun je mailen naar infozeilen@bwvdeeem.nl
» Voor vragen over het jeugdzeilen kun je mailen naar jeugdzeilen@bwvdeeem.nl.