Head of the River 2024

Published On: maart 13th, 2024By Categorieën: Evenement, Roeien, Wedstrijdcommissie364 words

Aan deze ‘Lange Afstandsklasssieker van Nederland’, georganiseerd voor de 91ste keer, deed BWV de Eem ook dit jaar weer mee met onder andere twee achten. Het is de openingswedstrijd van het seizoen. Er wordt gestart in achten en vieren, met totaal 4000 deelnemers verdeeld over twee dagen, over een afstand van 8 km op de Amstel in Amsterdam.

De mannen hebben heel goed geroeid, beide ploegen finishten onder de 30 minuten. De D-ploeg was 41 seconden sneller dan de H-ploeg, die eindigde van de 34 ploegen op de 15e plaats, de D-ploeg eindigde op de 21ste plaats van de 40 ploegen.

Tegenstand is sterk in de H- en D-divisies, de snelste ploegen zijn vaak combi’s en zeer ervaren wedstrijdroeiers.

Op zaterdag startten de mannen in de F-divisie (gemiddeld 60 jaar). Op zondag startten de mannen D-divisie (gemiddeld 50 jaar). Gelukkig was het mooi weer op beide dagen, alhoewel er een straffe oostenwind tegen stond.

De ploegen hadden een mooie plek midden in het veld geloot, wat goed is voor het wedstrijdgevoel. Er wordt met 15 seconden er tussen – vliegend – gestart. Het doel is om proberen in te lopen op de eerder gestartte ploeg en de achtervolgende ver achter je te laten.

Goed sturen op de bochtige Amstel kan tijdwinst opleveren. Gelukkig stuurde Marthe weer als vanouds, dat doet ze al meer dan twintig jaar op de Head. Ervaren als ze is, stuurt ze koelbloedig en strak de beide ploegen over de bochtige Amstel. We hadden eigenlijk twee stuurtjes aan boord…. Marthe verwacht namelijk in juni een baby, maar niets kon haar tegenhouden om ook dit jaar weer de beide ploegen te sturen.

Wat fijn dat er weer supporters waren om de ploegen aan te moedigen. Het was een mooie en gezellige happening. Traditiegetrouw werd het weekend besloten met gezamenlijk eten op de roei.

Er is flink getraind de afgelopen maanden op de ergometer en op het water. Ik ben trots op de prestaties en op het Team dat bestaat uit 19 mannen die allen meegetraind hebben om twee boten te kunnen laten starten. Alhoewel roeiend in twee min of meer vaste ploegen, vormen zij samen één geweldig team.

F-ploeg bij molen Head 2024
D-ploeg foto Head 2024
Groepsfoto F Head 2024
Marthe met rompertje