Head of the river Amstel 2024 part II

Published On: maart 20th, 2024By Categorieën: Evenement, Roeien, Wedstrijdcommissie456 words

De Head of the river Amstel was weer een geweldige belevenis dit jaar. Naast de twee ‘Cobi achten’ was dit jaar ook de dames dubbelvier in de Ooievaar weer van de partij op 9 maart.

En wat geldt voor vele doelen, is de reis ernaartoe al leuk. Iedere vrijdag gingen we ‘Ooievaren’ en met de Head in zicht ook op de zondagmiddag. Met coach Roel op de Snor roeiden we de Eem af, keerden we de eerste boei op het Eemmeer en roeiden we in volle vaart terug naar de roei. Om zo de acht kilometers in de benen te krijgen. Doordeweeks deden we samen krachttraining bij Kitty op de praktijk. En verder heeft ieder haar verantwoordelijkheid om te zorgen dat ze fit is voor de race door zelf te fietsen, rennen, roeien en/of op de ergo wanneer het haar uit komt tussen de werk- en gezinsschema’s door.

Zaterdagochtend 9 maart was het dan zover. De botenwagen stond bij Roeivereniging RIC. Daar was ’s ochtends al veel roering. Op het veld is iedere ploeg bezig met zijn/haar bootje op te riggeren en klaar te maken. Er heerste een gezonde wedstrijdspanning. We hebben nog wat tips uitgewisseld met de mannen acht die in hetzelfde blok als de onze startte en elkaar succes gewenst. Het oproeien naar Ouderkerk kon beginnen.

We startten in het midden van het grote dames masters dubbel vier veld bestaande uit 60 boten. Het weer was zonnig met een verraderlijke oosten wind. Kitty, Ilonka, Marian en Edy hielden het tempo hoog en de kracht vol op de benen. Carla was stuur en met een Nereus verleden geen onbekende op de Amstel. Vanuit Ouderkerk voeren we strak de bochten door. Langs de Naald, het Kalfje en de Rozenoord onderdoor en dat betekent: over de helft! De boot liep lekker. Nienke fietste mee en moedigde ons luidkeels aan vanaf de kant. Bij de Omval werden we opgelopen en moesten we in de bocht ruimte geven. We pakte ‘m weer op en door naar de Berlagebrug en dan de laatste 800 meter vol naar de Finish. Wat een fantastisch gevoel als je na 8 km de toeter hoort.

Terug bij RIC troffen we de mannenacht die ook lekker gevaren hadden. We varen als ploeg onze eigen race want we zijn nog geen speler in dit sterke ervaren veld. We hebben er plezier in met z’n zessen. Sturen wisselen we onderling af en een reserve blijkt helaas geen overbodige luxe.

Voor ‘s avonds had Edy een grote pan soep gemaakt en hebben we nog lang nagepraat, slimme tactieken besproken en weer mooie nieuwe roeiplannen gemaakt.

Kitty, Ilonka, Marian, Edy, Nienke en Carla

» Bekijk ook het filmpje op Facebook van BWV de Eem, gemaakt door Carla.

Foto’s van Frans Stokkermans