Proef het Zeilen avonden zijn vanaf juni 2024 Flexibel

Published On: mei 20th, 2024By Categorieën: Actueel, Zeilen334 words

Had jij erop gehoopt om dit jaar al ingedeeld te worden in een zeilinstructieploeg en konden we je niet plaatsen?
Had jij wel belangstelling om te zeilen maar kon je dit niet plannen samen met de roei-instructie?
Vind jij het leuk om eens mee te zeilen zonder verplichtingen en zonder dat ervaring vereist is?

Wij zijn blij jullie te laten weten dat de vereniging met hulp van een ervaren groep vrijwilligers een mogelijkheid heeft gevonden om jou kennis te laten maken met het zeilen. Wij zijn trots op 11 ervaren zeilers waarmee wij iedereen kunnen laten kennismaken met het zeilen. Vanaf de maand juni worden de avonden flexibel en op afroep gepland. Dus geef je snel op zodat we in samenspraak een avond kunnen inplannen.

Wat iedereen moet weten?
Hier zijn de meest belangrijke punten die gelden voor de “Proef het zeilen” avonden:
• Deze zeilavonden (voorheen bekend onder inloopzeilen) zijn bedoeld voor alle leden, ook zonder zeilervaring en ook voor introducés!
• We proberen altijd 2 captains te plannen voor 1 avond. Hebben we zoveel meer inschrijvingen voor een avond dan zullen we zoeken naar een derde captain of aanvullend een andere avond.
• We verzamelen altijd gezamenlijk bij de vereniging, tenzij anders vermeld wordt in de Whatsappgroep. We zeilen afwisselend in de Valk, een Randmeer op verschillende locaties zoals de Eem, het Eemmeer en soms op de Loosdrechtse plassen. Dit is mede afhankelijk van het aantal beschikbare boten.
• Communicatie verloopt via een Whatsappgroep “Proef het zeilen”
• Het dragen van een reddingsvest is verplicht. Deze zijn ook beschikbaar op de vereniging. Natuurlijk kun je ook je eigen reddingsvest meenemen. Zorg ervoor dat het reddingsvest past bij je gewicht.
• Bij windkracht 4 geldt voor alle zeilboten bij onze vereniging een reef plicht! Boven windkracht 4 wordt er met beginners niet uitgevaren.
• De Captains en deelnemers kunnen afwijken van een geplande datum als het bijvoorbeeld het weer niet geschikt is. In onderling overleg kan altijd een nieuwe datum worden gekozen.

» Voor inschrijvingen en vragen mail naar Jack Nieuwerf via: infozeilen@bwvdeem.nl.