Ploegzeilen op de Loosdrechtse Plassen!

Published On: mei 20th, 2024By Categorieën: Actueel, Evenement, Zeilen323 words

Ook dit jaar kun je weer ploegzeilen op de prachtige Loosdrechtse Plassen!

Ploegzeilen is een teamactiviteit waarbij je samenwerkt met andere enthousiaste zeilers van de vereniging om een zeilboot met minimaal drie bemanningsleden te besturen. Ook de leden die niet actief zijn op de Eem of het Eemmeer zijn van harte welkom om mee te doen. Het is zelfs mogelijk om je met meerdere boten in te schrijven. Stem onderling af met wie je wilt zeilen of gebruik de whatsappgroet Ploegzeilen.

» Je kunt voor deze WA-groep worden uitgenodigd door even een mailtje te sturen naar: infozeilen@bwvdeeem.nl.

Voor degenen die de Loosdrechtse Plassen nog niet kennen: deze prachtige locatie is binnen een half uur rijden bereikbaar, en voor sommigen zelfs nog sneller.

Vanwege de jaarlijkse overlast van fonteinkruid op het Eemmeer, hebben we opnieuw de mogelijkheid om uit te wijken naar Loosdrecht voor zeilen op een groot vaarwater. Het bestuur van De Eem heeft de zeilcommissie een budget toegekend om, tot het budget op is, zeven avonden per week te kunnen zeilen in polyvalken tegen 50% van het normale huurtarief bij jachthaven De Uitkijk, Oud-Loosdrechtsedijk 237, 1231LX Loosdrecht.

» Bekijk meer informatie over De Uitkijk.

De kosten voor het huren van een valk bedragen nu slechts €15,00. Je kunt de zeilboot eenvoudig via onze website boeken en betalen. Ieder lid kan vier keer een avond zeilen boeken. Als je vaker wilt, moet een ander bemanningslid inschrijven. Ook instructiegroepen zijn welkom om van deze mogelijkheid gebruik te maken.

De aanmeldprocedure is simpel:
1. Bel of app de jachthaven De Uitkijk om de beschikbaarheid van een boot te checken voor een avond vanaf 17.30 uur tot net voor zonsondergang. Je contactpersoon is Maire en zij is bereikbaar via 035-5823226.
2. Gebruik daarna de onderstaande link voor verdere informatie en boeking van je zeilboot:

» Inschrijven voor Ploegzeilen op de Loosdrechtse Plassen. (Alleen voor leden, je logt in op MIJN BWV)

We hopen je snel te zien op de Loosdrechtse Plassen!
De zeilcommissie