XtrEEM ruim binnen de tijd binnen op Elfstedentocht

Published On: mei 20th, 2024By Categorieën: Evenement, Homepage, Nieuws, Roeien, Wedstrijdcommissie605 words

MOOI VERSLAG & VEEL BEELDMATERIAAL –

Wat was het een XtrEEM mooi avontuur om deel te nemen aan  de Elfsteden roeimarathon. Het  was meer dan alleen een roeimarathon: ongekend plezierig en alles verliep zo gestroomlijnd, zelfs bij pech op de weg. Iedereen bleek op het gemak met eventueel ongemak. En dat bleef zo gaan tot we allemaal weer thuis waren zaterdagavond laat.

Als invaller werd ik op een plezierige manier in het diepe gegooid. De trajecten en het bont gekleurde schema waren ruim van tevoren doorgestuurd en grondig doorgenomen. We verzamelden vrijdagochtend op de roeivereniging om samen de Pikkewyn op de botenwagen te tillen. Alles aan materiaal wat nodig was om de Pikkewyn gereed te maken voor de marathon lag al in de botenwagen. Ook dit was piekfijn voorbereid en hiervoor een diepe buiging. De helft van de ploeg vertrok naar de camping om daar te tentjes op te zetten de ander helft vertrok naar roeivereniging ‘ De Wetterwille ‘.

Fantastisch was het om alle deelnemers te zien genieten van de aanloop naar de marathon. De dag vloog voorbij en zo was het plots tijd voor de eerste ploeg om te vertrekken van de vereniging naar de start in Leeuwarden (Ljouwert). De ganse ploeg ging mee om in Leeuwarden de volgende ploeg te helpen wisselen, de tocht der tochten was begonnen! En hoe heerlijk dat de roeiers gereden werden.

In het begin nog met voldoende zicht, maar niet lang daarna voer de Pikkewyn al in het Pikkedonker. Met de lamp op boeg werd er elk uur gewisseld en alles verliep op rolletjes dankzij de fantastische organisatie, de walploeg en natuurlijk het sterke roeiteam! Dankzij de ferme inzet van de nachtploeg kon de dagploeg al om 6:03u. stempelen in Sloten, 20 minuten voor op schema!

De hele tocht waren we op elkaar aangewezen en dat teamgevoel maakte het juist zo dynamisch en vreugdevol. Geen enkel traject was hetzelfde, en elk uur was er weer een andere ploeg die enthousiast de boot in sprong. We hebben genoten van de steun van familie, vrienden en clubleden gedurende avond, nacht én dag, hun aanmoediging, foto’s en video’s maakten de tocht extra bijzonder.

Friesland vanaf het water, één met de natuur, wat een feest! Van het grote Slotermeer, via de smalle bruggen in Balk tot de Luts, smaller dan smal, alles was een ervaring om nooit te vergeten! Meanderend door de weilanden en onthaald worden in de steden, wat wil een roeier nog meer?

Daar kan ik kort over zijn. Na een mieters vlotte finish hebben alle roeiers en mensen die als ankerpunten mee waren heerlijk gegeten en natuurlijk was het moment suprème de speech en het Elfstedenkruisje!!

Met dikke dank aan de materiaalcommissie, de weergoden en Simon, Ingmar, Marian, Albert, Kitty, Ilonka, Evert-Jan, David, Denise, Edy, Frederieke, Kuuk, Willem en Marian van Z.

Sabine

Bekijk hier bewegende beelden van XstrEEM tijdens Elfsteden Roeimarathon 2024

Sfeerbeelden van Wim van de Hulst. Duur: bijna 16 minuten
Opname vanuit de drone, van Murk Vlietstra. Bewerkt door Frank van Eijk. Duur: 1 minuut
De beelden van deze 8 filmpjes zijn gemaakt door Murk en Rick.
Klik op een foto om de film te starten.
START
WISSEL
FINISH
Deze beelden van start, finish en wissel zijn niet allemaal van perfecte kwaliteit maar zeker de moeite waard. Maker is onbekend.
Klik op een foto om de film te starten.

Bekijk hier de foto’s van de Elfsteden Roeimarathon 2024.

Fotomateriaal is vooral van Murk en Rick. De maker van de laatste 3 foto’s in de bovenste rij en de laatste 5 in de onderste rij is niet bekend.
Klik op de foto om de presentatie te starten en de foto’s groot te zien.