Roeiweekend Wartena, Friesland

Published On: juni 13th, 2018By Categorieën: Homepage, Zeilen327 words

In het weekend van 1, 2 en 3 juni zijn we met 16 roeiers naar Friesland geweest. We logeerden in de B & B de Wartenahoeve. Een prachtige boerderij aan het water voor ons alleen. Mooie, ruime twee- en driepersoons kamers en een ruime eetgelegenheid binnen en buiten. Onze gastheer en gastvrouw ontvingen ons hartelijk met koffie en Friese koek. We hadden drie boten gehuurd in Leeuwarden en één in Drachten. Dat waren dus onze eerste roeitochtjes en kennismaking met het Friese roeiwater.Het was mooi zonnig weer zoals het hele voorjaar. Na de lunch en nadat we weer allemaal samen waren, maakten we nog een mooie middagtocht. We borrelden bij de Hoeve en konden ons eten klaarmaken in de buitenkeuken. Het oude bakhuis, volledig ingericht, klein maar praktisch en prima geschikt.
Zaterdag hebben we een lange zwerftocht gemaakt met een eerste stop in Warga. Een lief klein dorp en de geboorteplaats van Nienke van Hichtum, de schrijfster van Afkes tiental. Tijdens de wandeling door het dorp waren we ver terug in de tijd. Omdat er bij Grouw een nieuw water geopend werd, met alle drukte van dien op het water, omzeilden we die plaats. Later kwamen we wel het statenschip van de provincie tegen met bemanning in driedelig pak met stropdas. Natuurlijk roeiden we ook door de Princenhof. Het was een prachtige dag, die begon met lichte regen maar daarna overging in prima roeiweer.
‘s Avonds hebben we gezellig in het plaatselijke restaurant gegeten.
Zondag was het opnieuw lekker weer en naast het roeien hadden we tijd voor een uitgebreide lunch op een prive-landje waar ook gezwommen kon worden. Daarna splitsten de boten zich richting Drachten en Leeuwarden en ontmoetten we elkaar weer in Joure voor een afsluitend diner.
De sfeer was uitstekend, de groep gezellig, het onderkomen mooi, het ontbijt en lunchpakket goed verzorgd en het weer prima. Friesland heeft zulk mooi roeiwater dat het in feite niet nodig is om voor een weekend naar het buitenland te gaan!