Vrijheid

Published On: juni 13th, 2018By Categorieën: Homepage, Zeilen248 words

Afgelopen zondag heb ik in de Vrijheid die in de haven ligt geweldig fijn gezeild.
Deze boot is door de materiaalcommissie onder bezielende leiding van Gerrit Jan prachtig opgeknapt en zeilklaar gemaakt. Daar hij lang op de kant heeft gestaan stond er wel veel water onder de vlonders, maar met behulp van een aanwezige pomp was dit er snel uit. Hopelijk trekt het hout spoedig dicht en is dit euvel voorbij.

Vroeger hadden wij zelf ook een Vrijheid en dit tochtje voelde weer als van ouds. Er was een lekker windje en we spoten voor de wind met de fok bak naar de fietsbrug. De spinaker lag klaar, maar die hebben we nog niet uitgeprobeerd.
De terugweg legden we kruisend af en we verbaasden ons hoe scherp aan de wind hij kon varen, maar desondanks waren de rakken toch vrij kort en vonden we dat een goede reden om niet in de trapeze te gaan staan. De laatste keer dat ik dat deed was 40 jaar geleden en  was ik in verwachting. Toen brak de trapezestag en viel ik in het water en dobberde ik nog aan het elastiek achter de boot aan. Wat kregen we door onze benen van mijn moeder die dit een onverantwoorde actie vond. Wie weet durf ik het een volgende keer met dit wel wat oudere lijf…
Dat er nog vele volgende keren komen is zeker, want dit is een top boot en zo mooi van ouderwets prachtig gelakt hout. Een aanrader aan eenieder.