Dineren op de roei

Published On: maart 20th, 2019By Categorieën: Barcommissie, Homepage233 words

Eigenlijk is het ‘eten op de roei’, maar dat doet geen recht aan de voortreffelijke maaltijd die we deze laatste bijeenkomst van het seizoen voorgeschoteld kregen.
Alleen al de zalm (gravlax) die we kregen gepresenteerd. Gehaald in het verre IJmuiden en gemarineerd met dille door chefkok Niels. Wat die met een prachtige zalm kan doen grenst aan het hoogste culinaire niveau.
Het Skandinavische menu werd geopend met een heerlijk broccoli soepje. Ook voor degenen die bij het zien of ruiken van deze groente spontaan pukkeltjes krijgen, was dit een aangename verrassing. De gebakken aardappeltjes met zure groentes was een ongewone, maar verrukkelijke combinatie en wel zeer geschikt om de zalm te begeleiden.
Het dessert was wat een dessert moet zijn. Himmelsk Lapskaus (vertaald: Fruitsalade met rum-eiersaus) zachtzuur en niet te veel, precies de hoeveelheid om te verlangen naar meer en langzaam maar uitgebreid na te genieten .
Als afsluiting een pittig kopje koffie uit de zo vertrouwde Roeibravilor.
Hoe krijgen de koks(m/v) het voor elkaar om in de wintermaanden ons elke maand weer een prima maaltijd voor te zetten. Ontspannen, geen gedoe, geen uitgebreide vergaderingen met een voorzitter(ster), notulen en andere vergaderrituelen. Neen, samen iets tot stand brengen waar iedereen plezier aan beleeft, in goede harmonie. Eigenlijk hetzelfde als we met elkaar de boten uitbrengen en proberen ons roeien op elkaar af te stemmen.
Eten op de roei wat een genot!