Tweede single-clinic

Published On: september 4th, 2021By Categorieën: Homepage, Roeien743 words

De single-clinic van eind juli / begin augustus wordt herhaald! Niet ieder die belangstelling had kon toen meedoen, vandaar dat we eind september een nieuwe kans bieden deze te volgen. De data zijn van vrijdag 24 tot en met maandag 27 september. Zij die de clinic al gevolgd hebben zijn natuurlijk eveneens welkom. 
Wil je ook je roeien verbeteren? Doe mee aan de Early Bird Single Clinic!  De tijd is zodanig gekozen dat je na het roeien nog een dag voor je hebt voor werk, vrienden, gezin of wat dan ook.

De single-clinic is een meerdaagse beleving van het roeien in de C1 of in de skiff. De clinic is gericht op het roeiplezier, de vergroting van de roeivaardigheid en het sociale element bij het roeien.

De clinic is bestemd voor ieder die minstens één seizoen in een singleboot heeft geroeid, hetzij in een C1, hetzij in een skiff. Hij is zowel gericht op degenen die hun bevoegdheid al hebben gehaald als op hen die daar nog mee bezig zijn. Dus ook voor gevorderden die hun techniek bij willen slijpen of voor hen die gewoon weer eens voor hun plezier in de singleboot willen varen en weer wat zekerheid in die boot willen opbouwen. (De clinic is dus niet gericht op het verkrijgen van een hogere bevoegdheid. Dat is aan de reguliere instructeurs.)

Je neemt deel aan minstens drie van de vier sessies. Mínstens drie van de vier sessies, omdat je bij een hoge frequentie binnen enkele dagen in een flow raakt. Je zult merken, als je vaak achter elkaar roeit, dat je, nadat je de eerste keer al lachend uit de boot bent gestapt, je de laatste keer het vlot zelfs juichend verlaat.

Hoe tegenstrijdig het ook klinkt, de single-clinics zijn er zeker ook om het sociale roeien te bevorderen. Je helpt elkaar namelijk bij het in- en uitstappen, je zet elkaar uit bij het weggaan van het vlot en tijdens het roeien neem je verantwoordelijkheid voor elkaar. Je wijst een ander op een stuk hout in het water en je waarschuwt elkaar voor scheepvaart. Je geeft de tips door die je leert aan je mederoeiers, nog tijdens dezelfde sessie.

Hieronder vind je de data. Bij elke datum kun je via een link naar een tekst klikken. Uit die tekst kun je afleiden waar het in de desbetreffende sessie om gaat. Als je nieuwsgierig bent, kan je dat vooraf lezen, maar achteraf is net zo effectief. Kijk maar.

vrijdag 24 september. Hoe een singleboot te sturen.     Klik hier voor ‘Tikwerk’.
zaterdag 25 september. Hoe met ongekanteld blad te roeien.     Klik hier voor ‘Een natte rug’
zondag 26 september. Hoe een ander in de boot te helpen.     Klik hier voor ‘Eilandgasten’.
maandag 27 september. Hoe een ander te inspireren.     Klik hier voor ‘Baltsgedrag’

Je ligt om 8:00 uur uiterlijk met je boot in het water voor het vlot. (Je moet dus al om 7:30 uur met elkaar de boten in het water gaan leggen.) We gaan door tot 9:00 uur. Wie wil, kan langer blijven roeien maar geef dat wel even aan.

De clinics worden gegeven door Kees van Bueren. Hij kan je desgewenst nadere inlichtingen geven. Zie gegevens hieronder.

Nog even de praktische zaken op een rij:

  • Je moet plezier hebben in de boot. Een aanstekelijke lach werkt bevorderend.
  • Je neemt aan minstens drie van de vier sessies deel (en aan alle vier is beter dan aan drie).
  • Je geeft je op door een boot af te schrijven. Het valt aan te raden dat te doen zo snel als het BRS dat toelaat. Dan maak je de grootste kans op deelname. Twijfel je over de juiste keuze van een boot, bel gerust even voor overleg (liever dan op en neer mailen).
  • Je helpt elkaar (natuurlijk) bij het in- en uitbrengen van de boten, bij het in- en uitstappen, bij het varen zelf en bij het weggaan en aankomen.
  • Na afloop kun je koffie of thee blijven drinken. Het is niet verkeerd lekkers mee te nemen.
  • Als je een vaste instructeur hebt, laat hem of haar dan weten dat je aan de clinic deelneemt.

Tot slot: deze clinic is tot stand gekomen na een instant organisatie. Het was door de beperkingen moeilijk om deze eerder aan te kondigen. En mocht je niet kunnen, dan komt er waarschijnlijk nog een tweede kans eind september.

Tot ziens op het water!

Nadere inlichtingen bij Kees van Bueren: 035 54 21 747 of keesvanbueren@online.nl

 

Afbeelding: Thomas Eakins, Max Schmitt in a Single Scull, 1871, Metropolitan Museum,  New York