Roeimaatjesavond zomerseizoen 2024

Published On: maart 21st, 2024By Categorieën: Actueel, Evenement, Homepage, Roeien, Vereniging575 words

WOENSDAGAVOND 10 APRIL.

Roeimaatjesavond zomerseizoen 2024

Nog een paar weken en de dagen zijn weer lang genoeg om ook ’s-avonds weer het water op te gaan. Samen met minder koud weer zal dat voor velen van ons wellicht aanleiding zijn om (nog) vaker lekker te gaan roeien dan we nu al doen!

Met dit gegeven in het hoofd organiseert het bestuur met onze ploegenmakelaar, Ariana Schippers op 10 april 2024 vanaf 20:00 een gezellige maar vooral ook nuttige maatjesavond in de recover van ons verenigingsgebouw.

Deze avond heeft 3 doelgroepen:

  • Captains of leden van ploegen die wel extra leden kunnen gebruiken omdat de ploeg regelmatig niet in de gewenste vier of acht kunnen roeien omdat te weinig ploegleden daadwerkelijk beschikbaar zijn op het afgesproken tijdstip. Of wellicht wil een deel van de ploeg nu het weer langer licht is ook gaan roeien op een extra tijdstip waarop de rest van de ploeg niet kan. Kortom: ploegen die open staan voor aanvulling.
  • Leden die op zoek zijn naar een ploeg om op een vast moment in de week mee te roeien.
  • Leden die het leuk vinden om af en toe met een andere ploeg het water op te gaan, maar niet op een vast tijdstip kunnen. (veel ploegen hebben graag wat roeiers in hun netwerk die af en toe willen invallen als de ploeg niet compleet is. En invallen is natuurlijk een uitstekende manier om nog meer andere leden te leren kennen.)

Als je naar de maatjesavond toe wilt komen is het natuurlijk ook handig om naast de gewenste/mogelijke roeimomenten in de week ook het ambitieniveau van jou en/of de ploeg paraat te hebben. Grofweg onderscheiden we de volgende ploeg- cq roeiertypes.

  1. De Eemrecreanten. De ploegen die 1 of misschien 2 keer per week naar de Kleine Melm roeien en daarna gezellig met z’n allen een kop koffie drinken in de recover. Een regenachtige dag is misschien reden genoeg om het bij alleen koffie drinken te houden. En “beter” roeien, hoezo?
  2. De Sportievelingen. Deze roeiers gaan als het even kan meer dan twee keer per week het water op en roeien graag harder dan andere boten. Af en toe een wedstrijd, een flinke toertocht of de clubkampioenschappen is natuurlijk ook erg leuk. De fietsbrug wordt regelmatig gepasseerd
  3. De Wedstrijdroeiers. Deze trainen meerdere keren per week voor een aantal wedstrijden en/of toermarathons gedurende het jaar. Zeker in de winter worden ook de ergometers daarbij niet geschuwd.

De bar is uiteraard geopend tijdens de ploegenavond. Als je als ploeg komt, krijg je de mogelijkheid om jullie ploeg op een flipover te presenteren: In welk boottype roeien jullie, op welke momenten in de week en met welk ambitieniveau?

We willen graag dat je je via onderstaand e-mailadres aanmeldt voor de ploegenavond. En wel om de volgende redenen:

  • De ploegenmakelaar wil om haar rol te kunnen vervullen graag inventariseren welke leden een extra ploeg zoeken en welke ploegen op zoek zijn naar extra ploegleden en/of invallers.
  • De bedoeling is om 2 keer per jaar een ploegenavond te organiseren. Bij weinig aanmeldingen heeft een ploegenavond geen zin en laten we een ronde vervallen.

» Stuur een mail naar ploegenmakelaar@bwvdeeem.nl met je roeivraag, als je nog vragen hebt of als je tot een van de doelgroepen van de maatjesavond hoort, maar die avond verhinderd bent.

De maatjesavond en de ploegenmakelaar zijn niet gericht op instructie, maar voor roeien op basis van de bevoegdheden die je al hebt. Voor instructie kan je je melden bij de roeiacademie.