Doe mee met het Reddingsfestijn en behaal je reddingscertificaat!

Doe mee met het Reddingsfestijn en behaal je reddingscertificaat!

Het Groot Reddingsfestijn vindt plaats op:
• zaterdag 21 mei
• zaterdag 9 juli 2022
15:00 – 19:00 uur

Schrijf je digitaal in, de link daarvoor staat onderaan dit bericht.

Vaar een keer mee in de acht (ook als je niet bevoegd bent of als je nooit geroeid hebt) of doe mee aan het bungeeroeien. Maak een eilandje met andere roeiboten of probeer in een omgeslagen boot te klimmen. Probeer reddingsvesten uit! Vaar in een liteboat door voor de gelegenheid gecreëerde hoge golven. Het gebeurt allemaal tijdens het Reddingsfestijn. Dit festijn is een speels vervolg op de veiligheidsavonden die de veiligheidscommissie de afgelopen twee winters heeft georganiseerd. Het festijn is ook toegankelijk voor je familieleden en vrienden. Neem dus je kinderen en je vader en moeder mee. Het wordt afgesloten met een fantastische maaltijd dat door het gerenommeerde kookteam van Marian van Ginkel wordt verzorgd.

Waterpret én reddingsacties
De dag heeft een hybride karakter. We maken pret bij en op het water en eindigen met een maaltijd. Ieder kan in de acht varen, ook zij die nog niet bevoegd zijn. Je kan een skiff proberen, we gaan bungeeroeien en nog veel meer van die (on)gein. Maar daarnaast zullen we je uitdagen mee te doen aan reddingsacties. Help bijvoorbeeld iemand uit het water in de reddingsboot of ondersteun een roeier bij het terugklimmen in de skiff. Algemene pret dus.

Reddingscertificaat
Wie aan dat laatste meedoet, krijgt het reddingscertificaat, ook als je er zelf niet in geslaagd ben in de boot te klimmen, maar bijvoorbeeld wel een ander daarbij hebt geassisteerd. Het behalen van je reddingscertificaat kan je opnemen in de winterverklaring. Aan deze pret gaat overigens een evaluatieve bespreking van de winterverklaring vooraf. De voorzitter zal over dat laatste binnenkort meer informatie geven.

Secumar
De grootste leverancier van reddingsvesten, SECUMAR, geeft acte de presence en zal de werking van reddingsvesten in de praktijk tonen.

Inschrijven
Je kunt kiezen voor deelname op een van de beide data. Inderdaad, er zijn twee data, zodat de gelegenheid deel te nemen optimaal is, en bovendien leek het dienstig het te verwachten grote aantal deelnemers te spreiden over twee sessies. Geef je hieronder op.
Je kunt je als lid voor één sessie inschrijven, maar ook voor beide. Dubbele pret dus. Geef daarbij aan met hoeveel gasten je deelneemt. Inschrijven is voor de activiteiten zelf niet verplicht, maar wel prettig voor de organisatie als we weten dat je komt en met hoeveel.

Inschrijven voor de maaltijd is wel verplicht in verband met de inkoop en de voorbereiding van het eten. Kosten van deze enthousiast bereide maaltijd zijn een vriendelijke 10 euro per persoon. Graag contant betalen op de avond zelf.
Inschrijven voor zaterdag 21 mei is inmiddels gesloten.
Inschrijven voor zaterdag 9 juli kan via deze link tot en met zaterdag 2 juli.

Namens de veiligheidscie,
Kees van Bueren, die desgewenst je vragen kan beantwoorden: 035 54 21 747, bel gerust.